Allt du behöver veta om navringar

Navringar - 6mm

Allt du behöver veta om Navringar och deras påverkan på ditt fordons prestanda

Navringar spelar en avgörande roll när det kommer till att upprätthålla balansen och stabiliteten i dina fälgar. Om du är osäker på vad navringar är och hur de påverkar ditt fordon, så är du på rätt plats. Vi kommer att utforska allt du behöver veta om navringar och skakningar i ratten.

Navringar för en Skakningsfri Körupplevelse

Det är lätt att förbise navringar, men de har en avgörande roll när det kommer till att säkerställa en smidig och skakningsfri körupplevelse. Att köra utan rätt storlek på navringar kan få ditt fordon att skaka och vibrera på ett obehagligt sätt, särskilt i ratten.

Skakningar i Ratten: Varför de Inträffar utan Navringar

När du kör utan navringar kan det leda till att fälgen inte centrerar korrekt på hjulaxeln. Om din navring är för stor i förhållande till hjulaxelns nav, kommer du att uppleva skakningar och vibrationer i ratten. Dessa skakningar kan också vara resultatet av obalanserade fälgar, vilket förvärrar problemet.

Hur du Väljer Rätt Storlek på Navringar

Innan du beställer nya navringar är det viktigt att du vet vilken storlek du behöver. Detta kan enkelt göras genom att mäta fälgens centrumhål och navets tjocklek. Att ha rätt storlek på dina navringar är avgörande för att undvika skakningar i ratten och potentiella skador på dina fälgar. Har du befintliga ringar kvar att utgå ifrån hittas ofta storleken på ringen.

Navringar - 6mmNavringar med egen storlek

Plast eller Aluminium

Navringar finns tillgängliga i två huvudsakliga material: plast och aluminium. Båda materialen tjänar samma syfte, men det finns vissa skillnader. Vi rekommenderar i nära alla fall att man använder navringar av plast. Med lång livslängd och ingen risk för oxidering för det däck skiftet smidigt även nästa säsong. Undantaget från detta kan vara på bilar som körs i tävlings syfte eller på bana där navet utsätts för extrema temperaturer.

Enkla Steg för Montering av Navringar

Att montera navringar på dina fälgar är en enkel process. Först bör du rengöra fälgens centerhål noggrant för att ta bort all smuts och skräp. Om det behövs kan du använda ett fint sandpapper för att göra ytan slät. Placera sedan enkelt navringen över centrumhålet och tryck den på plats. Efter detta är det bara att montera däcket på bilen, och du är redo att köra.

Viktigt att Notera

Det är viktigt att förstå att navringar inte påverkar ET-måttet och inte ska förväxlas med spacers. Spacers används för att antingen ändra utseendet genom att flytta hjulen utåt från karossen eller för att undvika problem med fälgar som inte passar på grund av utstickande nav eller bromsok. Spacers finns i olika utföranden och typer, medan navringar har en specifik funktion som hjälper till med centreringen av fälgen.

Beställt enkelt på vår hemsida

Vi misstänker att vi har Europas största sortiment av navringar för omgående leverans. Du hittar alla storlekar uppe i menyn ovan. Alla ringar skickas från eget lager med flera olika leverans alternativ för att kunna erbjuda så snabb leverans som möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *